miércoles, 25 de enero de 2012

Vulcano, de Max Besora


Títol: Vulcano
Autor: Max Besora
Editorial: Labreu Edicions
Col.lecció: Cicuta
Pàgines: 106
ISBN: 9788493858339


Vulcano és un llibre subversiu, que avança sense concessions fent us d’una intensitat malsana. El llenguatge lliure de Max Besora només segueix les normes de la pròpia narració i culmina amb l’esclat eufòric propi de les millors ficcions.

Que les models de cames llargues siguin les primeres en morir en cas d’hecatombe pot ser una apreciació subjectiva que transcendeix el fet biològic, o bé una hipòtesi que dimensiona una part important de la narració amb la mateixa fecunditat que la car d’olla de l’univers, les bledes assolellades o la lectura de “Sota el volcà” de Malcolm Lowry.

Perquè la vida pacífica d’un poble que conviu amb un volcà adormit pot convertir-se en destrucció sobtada. Perquè un home pot decidir no marxar i quedar-se a contemplar el dantesc espectacle. Perquè aquest testimoni de la tragèdia pot explicar-nos les raons de la follia i els laberints de l’amor. O sotragar-nos amb els fantasmes de la ment i els patapums de la Terra.

El més extraordinari d’aquest viatge al centre de l’erupció és que no el farem sols. Ens acompanyarà una narrativa perfecta que reflecteix notables alteracions físiques i psíquiques. I ens preguntarem si són dels personatges o bé les nostres pròpies.

Max Besora aconsegueix una narració ferma sobre un sòl que trontolla.

Imprescindible! Sense excuses!


Max Besora en acció



3 comentarios:

TORO SALVAJE dijo...

Doncs gràcies per la recomanació.

Petons.

Igor dijo...

Ostia qué guapo el vídeo. Molt bé la copa de vi en primer pla, je, je. En Max va a tota òstia.
Petons.

Patricia dijo...

És un dels seus trets caracteristics, la intensitat

:)